среда, 21 сентября 2016 г.

Базові навчальні заклади за проектом

Триває впровадження проекту «Вчимося жити разом»за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Харківській області. 

Отримавши орієнтири проекту під час Всеукраїнської наради, що відбулася в Києві наприкінці січня, координаторами проекту від Харківської області протягом лютого  розроблено та затверджено обласні плани щодо реалізації проекту, проаналізовано загальний стан щодо використання в навчальних закладах області методики освіти, що базується на основі життєвих навичок, в результаті чого відібрано та погоджено у Міністерстві освіти і науки України 175 дошкільних та 210 загальноосвітніх навчальних закладів, на базі яких будуть відпрацьовані активності проекту.

      Координатори також визначили кандидатури майбутніх тренерів, які пройдуть навчання на Всеукраїнських тренінгах, а потім навчатимуть своїх колег-вчителів, які працюють у визначених школах.

Протягом року 175 вихователів дитячих садочків та 630 вчителів шкіл буде навчено методиці викладання розроблених у рамках проекту тренінгових курсів для розвитку життєвих навичок, які підвищують стійкість дітей та молоді у складних життєвих обставинах, сприяють їх адаптації у нових навчальних закладах. Підготовлені педагоги, в свою чергу, навчать за розробленими курсами дітей дошкільного та шкільного віку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий