понедельник, 8 января 2018 г.

Методичні рекомендації


Шановні колеги, пропонуємо Вашій увазі Лист Міністерства освіти і науки України від 05.01.2018 № 1/9-8 "Методичні рекомендації щодо інтеграції розроблених в рамках спільного проекту «Вчимося жити разом» курсів з розвитку життєвих навичок у післядипломну підготовку вчителів і навчання учнів закладів загальної середньої освіти".


Навчальний курс «Вчимося жити разом» для учнів 1-10 (11) класів   розроблено в рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки України та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізувався у 2016 році в Харківській області у партнерстві з Громадською організацією «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту».
Відповідно до Плану заходів на 2017 рік з реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.04. 2017 № 624,  курс «Вчимося жити разом» інтегрується у навчання учнів закладів загальної середньої освіти України через предмет "Основи здоровя" (1– 9 класи) та виховні години (10 – 11 класи).
Головне завдання курсу «Вчимося жити разом» полягає в тому, щоб досягти позитивних змін у знаннях, ставленнях, намірах, уміннях і навичках учнів, сприятливих для розбудови миру.  
Навчальний курс «Вчимося жити разом» сприяє формуванню у дітей та підлітків позитивного ставлення до себе, свого життя та своїх життєвих перспектив, прийняття інших поглядів, поваги до культурних відмінностей,  солідарності, соціальної відповідальності, почуття справедливості та рівності.

Курс «Вчимося жити разом» в повній мірі реалізує компетентісний підхід і забезпечує розвиток таких психосоціальних компетентностей яксамоусвідомлення і самооцінка, ефективна комунікація, самоконтроль, емпатія, здатність до кооперації, аналіз проблем і прийняття рішень, запобігання і конструктивне розв’язання конфліктів, забезпечуючи таким чином розвиток компетентностей, які передбачені концепцією Нової української школи, і реалізацію завдань освітніх галузей «Соціальна і здоров’язбережна», «Громадянська та історична» проекту Державного стандарту початкової освіти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий